Lastige wedstrijd bij Schoonhoven levert 3 punten op

Datum

23 februari 2019 15:00

Accommodatie

Onbekend

Op een voorspelde zonnige zaterdagmiddag moest sv Charlois tegen vv Schoonhoven aantreden. Hoewel Schoonhoven een niet van oudsher bekende tegenstander is, moeten wij toegeven dat het wel een lastige tegenstander is. Bovendien spelen er ook andere factoren een rol die niet bepaald optimisme uitstralen. De nederlaag tegen VVOR is lastig te verwerken en we zitten niet in de flow van het begin van het seizoen toen het scoren zo gemakkelijk ging. Bovendien was de wedstrijd thuis tegen Schoonhoven ook niet over rozen gegaan.

Zoals gewoonlijk heb ik de 0-1 niet gezien, maar gelukkig hoorde ik van een medestander dat Raymond Verschoor zijn scorend vermogen niet is verleerd. Hij draaide als een volleerd danser om zijn as en scoorde na 3 minuten al 0-1.

Op een hobbelig veld, altijd gezeur over kunstgras en nu weer over een hobbelig veld, ging het spel over en weer. Schoonhoven heeft getracht gebruik te maken van de lengte in het team, maar gelukkig wisten we dit achterin goed te pareren. In de 13e minuut werd een aanval goed opgezet door Nayron Mathilda, maar de daarop volgende ééntwee leverde geen resultaat op. De ingestudeerde vrije trappen geven niet het gewenste resultaat, dat bleek enige minuten later. Maar let op OBK (oefening baart kunst). Charlois voetbalde wat meer verzorgd, maar Schoonhoven bleef door opportunistisch spel wel gevaarlijk. In de 16e minuut een overtreding tegen  Charlois met een gevaarlijke situatie tot gevolg. Gelukkig wist Clyde Vreugd te blokkeren, zodat het gevaar was geweken. In de 23e minuut een prachtig schot van de aanvaller van Schoonhoven dat echter stijlvol werd gekeerd door Lorenzo van Trijp, hij maakte de gehele wedstrijd een betrouwbare indruk. In de 31e minuut waren er 2 belangrijke aanvallen, Schoonhoven wist niet te profiteren van een kans en binnen 15 seconden wist Charlois via een prima uitgespeelde aanval te scoren en Joey Heinsbroek bracht 0-2 op het scorebord. Tot de rust waren er nog verschillende mogelijkheden, zonder dat als echte kansen te kunnen aanmerken. Toen Nayron in de 43e minuut wat slordig de bal terug speelde, bleek Dwight Krolis gelukkig attent.

Na de rust had Schoonhoven een veldoverwicht wel enige mogelijkheden gaf. In de 50e minuut was de paal een dwarsligger voor Schoonhoven. Toch waren de meest uitgespeelde kansen voor Charlois. Er werd regelmatig gebruik gemaakt van de lange bal die toch wel kansen gaf. De prima fluitende scheidsrechter Karel van Valen typeerde dit als volgt, Schoonhoven leek op het veld sterker, maar Charlois was wat gevaarlijker. Buiten de 1-2 in de laatste minuut werd er geen gebruik gemaakt van de mogelijkheden. Na de wedstrijd was de mening dan ook dat beide teams hard hadden gewerkt, maar dat het voetbal beter had gekund.