Charlois verslaat Zwarte Pijl in de tweede helft

Datum

8 december 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Op deze winderige en ongure dag moesten we aantreden tegen Zwarte Pijl. Dit team speelt zeer wisselend en we moesten ons ook goed voorbereiden. De rust brak aan na 45 minuten met een blanke stand. Dat wil niet zeggen dat er veel is gebeurd. In de 2e minuut ging een aanvaller op avontuur en zijn schot ging rakelings over. Dat wil niet zeggen dat Charlois in de beginfase over zich liet lopen, want uit een vloeiende aanval werd een mogelijke kans prima door een verdediger van Zwarte Pijl geblokt. Het spel golfde over en weer waarbij ik de indruk had dat Charlois zeker in balbezit was, maar we enige kansjes creëerden. Dat wil niet zeggen dat er geen gelegenheid tot scoren was, want in de 27e minuut maakte de keeper van Zwarte Pijl een inschattingsfout waardoor Djensley Arkhurst voor een open doel kwam te staan. Door de vreemde windvlagen bleek scoren minder eenvoudig dan gedacht en was de paal het obstakel. Dat Raymond Verschoor na een vlot opgezette aanval net niet wist te scoren, was een tegenvaller voor sv Charlois.

Na de pauze een uitval van Zwarte Pijl, maar dankzij oplettend keepen van Lorenzo van Trijp leek het gevaar voor het publiek groter dan het in werkelijkheid was. Dat een voorzet van links of van rechts altijd lastig is voor een keeper, bleek in de 54e minuut. De bal werd door Charlois voorgezet en niemand reageerde. Gelukkig bleef de goalie attent. In de 71e minuut was het echter anders, een foutieve inschatting van de keeper bij de rand van het strafschopgebied, bracht Joey Heinsbroek niet echt in scoringspositie, maar de curve die hij aan de bal gaf, was voldoende om de stand op 1-0 te brengen. In de 88e minuut werd Nayron Mathilda prima vrijgespeeld door Djensley en was de spanning geweken. De tegenpartij gaat zich steeds meer focussen op het voorkomen van goals en de tegenstand wordt daardoor steeds lastiger. Tot de winterstop rest ons nog de wedstrijd tegen FC IJsselmonde. Als die tot een goed einde worden gebracht, overwinteren wij met een lekker gevoel en gaan in de rest van het seizoen fris weer verder.