Datum

16 februari 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

In een heuse topper aan de Oldegaarde versloeg VVOR de koploper Charlois in de derde klasse C met 0-1. Een prachtig schot in de kruising van aanvoerder Tim de Bruin was bepalend voor de eindstand.

Een topper tussen het nog ongeslagen Charlois en nummer twee VVOR met zes punten trok een groot aantal toeschouwers naar het Sportpark Charlois. De eerste helft was vrij vlak. De twee teams wilden niet verliezen. Bij een overwinning van de thuisclub zou het ‘gat’ negen punten worden, bij een gelijkspel bleef het zes en bij verlies nog maar drie. Hoe bepalend dit is bleek wel, dat het eerste schot pas na eenendertig minuten tot stand kwam. VVOR kwam ook niet tot grootse daden. Een moment was wel bepalend. Spits Roberto Zarks werd wel of niet onreglementair in het strafschopgebied onheus bejegend. Niet volgens scheidsrechter Ebink, die niet onverdienstelijk floot. In de tweede helft was een soortgelijk geval. Invaller Joey Heinsbroek werd al buiten het strafschopgebied vastgehouden. Een halve tel later in de zestienmeter, maar ook hier was Ebink onverbiddelijk. Geen strafschop. Vlak na rust was een schot van Raymond Verschoor bijna doelman Danny Slegtenhorst te machtig, maar met een katachtige beweging tikte hij de bal tot hoekschop. Toch viel er een doelpunt. Zoals gememoreerd. Een prachtig schot van De Bruin bepaalde de stand op 0-1. Met VVOR als gevierde winnaar.

Trainer Manuel Vissers van Charlois was natuurlijk teleurgesteld: „Wij hebben vandaag te weinig gecreëerd. Wij waren 70/30 in balbezit, maar hebben er te weinig mee gedaan. Ik had ook niet meer verwacht om vlak voor tijd een tegendoelpunt tegen te krijgen, maar helaas gebeurde het toch. Moet ook zeggen, dat VVOR het slim uitspeelde”. Collega Peter van Gestel was in zijn nopjes: „Wij lieten inderdaad Charlois voetballen. Het is een zeer goed team, maar wij waren op onze hoede en pakken hier gelukkig de volle winst. Je kunt wel zeggen, dat ik blij ben”.